Кулинарна среща с Дияна от Гозбаница

Гозбаница“ е българска марка готварска престилка с изрисуван текст на кулинарна рецепта.

100% ръчна изработка! Повдигаш, четеш и изпълняваш! Верен помощник в готвенето.

  • Кой стои зад Гозбаница: Ние сме Дияна и Ваня, майка и дъщеря. Майка готви вкусно у дома, а аз съм човека с идеите.
  • Името: съчетахме две любими български думи в кулинарията ГОЗБА и БАНИЦА. Получи се ГОЗБАНИЦА!
  • Идеята: Вдъхновена от рецептата за баница на моята майка и от стремежа си да я съхраня и предам на други, създадох първата си Гозбаница! Тя е уникална за мен и за новите и приятели. Четсо изработвам Гозбаница специално за даден човек с неговото име и рецепта на любимо ястие. 
  • Мисия: съхранявам автентичното и се свързвам с модерното в сърцето на дома – кухнята. Връзката  във всяка Гозбаница е черния цвят. Често ме питат защо е черна? Ами, защото за мен, черният цвят е символ за свързаност между автентичното-старо (българска народна носия) и модерното-ново (кулинарни изображения върху тебеширена дъска).
  • Изработка: 100% авторски продукт.  Рисуване: Всяко изображение е с висококачествена текстилна боя, която е напълно безопасна за здравето. Състав: 100% памук,250 гр. Размер: универсален.

Гозбаница – модел „Канатица“ Дизайн:

Моделът е съчетание от текст на българска рецепта и графични композиции, познати в българския ни фолклор с името Канатица. Елементите в дизайна символизират дълбоки ценности: народ, род и семейство.

За автора:

Казвам се Дияна Вълчанова и съм един от онези хора, които още вярват в мечти и добри идеи. Обичам да създавам, да творя, да се впускам в нови и креативни предизвикателства. Работата ми е динамична и дълго време търсех онова нещо, което те кара да се чувстваш истински удовлетворен и спокоен.  За мен това нещо носи името „Гозбаница“. 

Истински съм щастлива, когато хората ми пишат след като получат Гозбаница. Думите им ме зареждат с увереност да продължа да творя и развивам „Гозбаница“ за вас!, споделя Дияна!

@Гозбаница
#Изборът да я съхраним заедно